A Goji bogyó titka

A sok-magvú, skarlátvörös színű bogyó, a Goji-gyümölcs legendája ötezer évvel ezelőttre nyúlik vissza. Kevés olyan növényt ismer ugyanis a keleti vagy nyugati világ, amely mind C-vitaminban, mind vasban gazdagabb lenne a tipikus forrásoknál.

A Goji bogyó mindamellett 18-féle aminosavat, és 21-féle ásványi anyagot tartalmaz. Az öregedést gátló, vitalizáló hatásáról ismert növény fogyasztása könnyedén beilleszthető az egészséges étrendbe.

A közönséges vagy kínai ördögcérna, avagy lícium-cserje bogyói gazdagok antioxidánsokban, és megszámlálhatatlan módon ösztönzik a szervezet vitalizálódását: a megfelelően elkészített Goji-ital támogatja a regenerációt, immunerősítő hatással bír, javítja az emlékezőképességet.

  • Fokozza a férfierőt.
  • Segít fenntartani az egészséges keringési rendszert, látást, a normális vércukor-, illetve az egészséges koleszterin szintet.
  • Enyhíti a fejfájást és a szédülést. Csillapítja a stresszt és az idegességet, javítja az alvás minőségét.
  • Elősegíti az egészséges máj- és veseműködést, az emésztést, támogatja a fogyókúrás folyamatot.
  • Csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát. Enyhíti a változó kori tüneteket.
  • Erősíti a csontokat és az izmokat. Segít aktiválni a gyulladáscsökkentő enzimeket.
  • Segít megelőzni a korai öregedést.

Mindemellett sosem szabad elfelejteni, hogy az egészséges életmód sokkal összetettebb annál, mintsem, hogy néhány szem bogyóval megváltsuk...

Az egészséges életmód küldetés, amely sok összetevőből áll, és amelyet egy egész életen át művelhetünk. Törekedjünk arra, hogy minél több jó minőségű, valóban egészséges ételt fogyasszunk, sok folyadékot (vizet, gyógyteát) igyunk, napi 8 órát aludjunk, sportoljunk, éljünk stresszmentesen, méregtelenítsünk, és az elménket is pallérozzuk!